9 Aralık 2014 Salı

OKUMA AŞKINA                 
-----------------------

OTEZİ’NİN DÖNÜŞÜ

KAYA’NIN KİTABI

1.BÖLÜM

KÜÇÜK BENGİSU(5)
Tebessümle karşıladılar Gülce’yi. ‘Muştulu haberler getirmişe benziyorsun Gülce Kız. Lakin biz ne olduğunu bilmekteyiz. Senin bilmediğin şeyleri de sen bizden öğreneceksin’. Şaşkın ve soru dolu bakışlarına aldırmadan Gülce’yi omuzlarından sıkıca kavradılar. Birden pek çok bilginin zihninde belirdiğini ve sorularının cevap bulduğunu fark etti. Yüzündeki şaşkınlık rahatlamaya, öğrendikleri arttıkça tedirginliğe dönüştü.
-Tomabay burada ha?
 -Evet. Ve bu çok riskli bir durum. dedi Banuçiçek ve ekledi:
 -Çok fazla şey var, dikkat edilmesi gereken. Ancak Kaya’ya güvenmeliyiz. Endişeli idiyse de yüzünden okunmuyordu. Burla Hatun da aynı fikirdeydi
-Güvenmeliyiz. Ne kadar riskli olduğunun farkında lakin ancak Otezi’nin dönüşü neredeyse buna bağlı ve anlaşılan o ki Kaya’nın gerçekte ne gibi güçler barındırdığını bizler görememişiz.
 Burla Hatun’un da gerçekte ne düşünüp hissettiğini ne sesinden ne yüzünden ne de gözlerinden anlamak imkansızdı.
‘Çelik gibi iradeleri var ben bu kadar sakin olanıyorum’. Diye geçti Gülce’nin aklından.Burla Hatun’un sözleri düşüncesinden uzaklaştırdı.
- Bu tirşeyi sana vermemizi söyledi.takip edeceğin yol bundaymış. Her birini mutlak sırası ve zamanında yapman çok fazla önem taşımakta bunu aklından çıkartma. Oyalanmadan biz orada siz de burada yapacaklarınızı bitirin.
Vedalaşmadan ayrıldılar. Üçü de ayrı aynalardan geçip kayboldular. Gülce çatı katına dönünce öğrendiklerini şöyle bir düşündü; ‘Kaya, sadece Otene’nin (Otezi)yapabildiği şeyleri başarmış görünüyor. O henüz çocuk sayılacak bir yaşta olabilir, lakin dahi olduğunu Otene defalarca beyan etmiştir. Ona sonuna kadar gözlerim kapalı güveniyorum. İnancım o ki bu savaşı noktalayacak ve Otene’yi getirebilecek tek kişidir. Şimdi; bakalım Kaya Sultan bizden ne istemiş.’
Heyecanla merdivenleri inerken bir taraftanda Burla Hatun’un vermiş olduğu tirşeyi okumaya başladı.
1.Çayı ısıt henüz kahvaltımızı yapmadık J
2.telefona cevap ver. araştırmamla ilgili önemli bir misafir konuk edeceğimiz Profesör’e yarın ilk uçakla geleceğimizi söyle.(fakat ondan bir sonrakine yer ayırt bunu benden gizle !)
3.beni ‘Küçük Bengisu’ya girmeden durdur.
      ormanda beni buldu
ğun yere gel ve sadece ‘Tomabay’ de. Bu beni durduracaktır.
4.bana ben anlatmadan hiçbir şey sorma ve BİLDİKLERİNİ BANA BELLİ ETME
Henüz ben onları bilmiyorum. Bu planlarımızı bozacaktır.
Bu tirşenin tamamen yandığından emin ol. Biliyorsun ziyaretçilerimiz olacak.
Ve Gülce oraya gittiğimizde çok dikkatli davran; yuvamıza ilkkez düşman girecek!..

Gülce, ocağı açıp çaydanlığı ateşe koydu. O esnada telefon çalmaya başladı. Arayan gerçektende profesör idi. Talimatlardaki gibi cevaplayıp, yarın ilk uçakla gelebileceklerini ve Ulan Batur’da buluşabileceklerini söyledi. Daha sonra havalimanını arayarak belirtilen saate yer ayırtırdı. Ardından tirşeyi yaktı ve küllerini ufalayıp saksılardan birine gübre yaptı. Son sürat evden çıkıp ormana daldı. Kaya orada yoktu. ‘İşte şimdi yandık.’ Diye geçirdi zihninden en olmadık senaryolara davetiye çıkmıştı. Paniklemişti bir korku dalgası başından ayaklarına doğru hücum etmekteydi, bağırmaya başladı, Kayaaa nerdesiiiin!
Arkasındaki çalılıklardan gelen hışırtı ümitten çok korku doldurmuştu yüreğine.
-‘Kim var orada?’ diye haykırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder